Hvad er en demensvenlig by?
Aarhus Kommune har lagt sig i selen for at vise vejen til en demensvenlig by og samfund. Men, vi lykkes ikke på egen hånd. Alle skal og kan være med. Foreninger, erhvervsliv, interesseorganisationer og private.
Når demensen rammer, giver mennesker med demens og pårørende ofte udtryk for et stort ønske om at kunne fastholde den kendte hverdag, hvor man kan blive ved med at leve det liv, man har levet indtil diagnosen.
Demensvenlig By Aarhus arbejder derfor for at skabe viden og gøre byen demensvenlig, så mennesker med demens fortsat kan være lige dér, hvor de ønsker at være.
Aarhus står sammen om demens og en bevægelse er sat i gang, båret af mennesker med demens, deres pårørende, frivillige, kommune, og byen som helhed. En bevægelse mod et mere demensvenligt samfund, hvor vi er sammen om demens. Sammen om at skabe en by, hvor de der er ramt, kan leve et trygt og værdigt liv – med og på trods af demens. Fordi når vi står sammen, kan alle være med.
Demensvenlige kulturinstitutioner
I Aarhus er kulturen for alle – også for mennesker med demens.
Hvordan bliver man demensvenlig?
Alle kan blive demensvenlige, hvad end I er en forening, en butik, frivillige, eller bare er en gruppe med interesse for demens!
Demensambassadører i Aarhus
I Aarhus har vi et netværk af demensambassadører, som alle brænder for at Aarhus skal være en demensvenlig by.
Demensalliancen Aarhus - Vi står sammen om demens
Aarhus er en Demensvenlig By, fordi alle aarhusianere skal kunne leve det liv, de ønsker – demens eller ej.
Kontakt Demensvenlig By Aarhus
kontaktoplysninger
Maja Brorsbøl
Kontakt i forbindelse med yderligere information om Demensvenlig By, nye initiativer eller øvrige oplysninger.
Telefon: 41 85 80 75
E-mail: majabro@aarhus.dk